Solana (SOL) geliştiricisi, İsviçre merkezli bir kuruluş, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) on birinci en büyük kripto varlık olan Solana’nın bir menkul kıymet olduğu iddiasına karşı çıkıyor.
Solana Vakfı açıklama yaptı
Solana Vakfı, geçtiğimiz hafta kripto para borsası Binance’ye karşı SEC tarafından açılan dava konusunda, ileri sürülen iddialara itirazını dile getirdi.
“Solana Vakfı, SOL’un bir menkul kıymet olarak tanımlanmasına katılmamaktadır. Düzenlemeye ilişkin yapıcı girişimlerini ve bu alandaki girişimciler için yasal belirsizliği gidermeye yönelik çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz.”
Solana Vakfı, SEC’in kripto para alanında atılan son adımlara tepki gösteren tek geliştirici olmadığını gösteriyor.
Blockchain ölçekleme çözümü sağlayan Polygon (MATIC) geliştiricisi, Polygon Labs, SEC’in altcoinini kripto varlık menkul kıymetleri listesine eklemesi sonrasında, Amerika pazarından çekilme eğiliminde gibi görünüyor.
“Polygon ağını geliştirdiğimiz ve konuşlandırdığımız yer olan ABD dışında, ve bugüne kadar ağı destekleyen küresel topluluğa odaklandığımız için gurur duyuyoruz. MATIC, Polygon teknolojisinin önemli bir parçası olmuştur ve ağı güvenli kılmaya yönelik çabalarımızı desteklemiştir. Geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından erişilebilir olmasını sağlamak için MATIC’i sunduk, ancak hiçbir zaman ABD’yi hedeflemedik.
Dünya çapında bu teknolojiye yönelik her türlü çaba ve çalışmaya, düzenleyiciler ve politika yapıcılar da dahil olmak üzere, minnettarız. Geleceğe yönelik inşa sürecimize olan güvenimiz tamdır.”
Solana ve Polygon’un yanı sıra, SEC, diğer on kripto varlığı da menkul kıymet olarak listeledi.
“Binance platformlarına sunulduğundan bu yana, kripto varlıkları, yatırım sözleşmeleri ve dolayısıyla menkul kıymetler olarak sunulan ve ticarete açılan taraflar, ticarete açık hale getirildi.
Bu, Binance Coin (BNB), BUSD ve aşağıda detaylandırılan kripto varlık menkul kıymetlerini, ancak bunlarla sınırlı olmayan, alım satım sembolleri Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) ve COTI (COTI) içerir (toplu olarak, ‘Kripto Varlık Menkul Kıymetleri’).”
- Coin Madenciliği: Dijital Dünyanın Altın Ateşini Anlamak
- Binance Para Çekme: Temel Kılavuz ve İpuçları
- Kripto Varlıklarda Kurumsallaşma Adımı: Spot Bitcoin ETF’ler
- Beşiktaş Fan Token: Spor ve Teknolojinin Kesişim Noktası
- Geçmişten Günümüze Bitcoin
Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!
Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.