DAHA FAZLA

    2016 Bitfinex Hack Olayının Perde Arkası Aydınlandı

    2016 Bitfinex saldırısının ardındaki perde, nihayet kalktı. Bu saldırı sonucunda Bitfinex’ten 72 milyon dolar değerinde 119.756 BTC çalınmıştı.

    Saldırıyı düzenleyen ikili, suçlarını kabul ederek, elde ettikleri kripto varlıkları nasıl akladıklarına dair bilgileri paylaştı.

    33 yaşındaki Heather Rhiannon Morgan, yani bilinen adıyla Razzlekhan, 2016 Bitfinex saldırısında çalınan Bitcoin‘lerin aklanması sürecinde rol almakla suçlandı ve kabahatli bulundu. Bu durum, Razzlekhan’ın eşi olan 35 yaşındaki Ilya “Dutch” Lichtenstein’ın Bitfinex saldırısını düzenlediğini itiraf etmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti.

    bitfinex haberleri

    Bitfinex Saldırısını Kimin Yaptığı Kesinleşti

    Lichtenstein, Washington’da bulunan federal mahkemede, Bitfinex saldırısını kendisinin gerçekleştirdiğini ve çalınan paraları akladığını kabul etti. Bu kabul, kripto para tarihinin en büyük gizemlerinden birinin çözülmesini sağladı. Çalınan BTC’lerin değeri 2016’da 71 milyon dolardı, fakat Bitcoin’in değer kazanması sonucunda bu miktar 3,4 milyar dolara yükseldi.

    ABD Adalet Bakanlığı‘nın Perşembe günkü açıklamasında, Lichtenstein’ın Bitfinex saldırısını gerçekleştirmek için çeşitli gelişmiş hackleme araçları ve teknikleri kullandığı belirtildi. Lichtenstein, çalınan Bitcoin’leri aklamak ve izlerini silmek için eşi Heather Morgan’ın yardımını aldı. Sonuç olarak, çift, çalınan kripto paraları aklamak ve izlerini kaybetmek için hayali kimlikler, darknet piyasaları ve kripto para karıştırıcıları (mixer) gibi “sofistike yöntemler” kullandı.

    Tornado Cash ve Blender gibi en popüler kripto para karıştırıcıları, geçtiğimiz dönemde ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırımlara tabi tutulmuştu.

    Lichtenstein, Bitfinex saldırısında çaldıkları paraların bir kısmını altına dönüştürerek eşi Heather Morgan’ın gömmesini sağladı. Güvenlik güçleri, Heather Morgan’ın bu altınları nereye gömdüğünü tespit etti.

    Lichtenstein, daha önce Ukrayna ve Rusya’ya yaptığı seyahatler sırasında Bitfinex’ten çaldığı paraların bir kısmını aracılar aracılığıyla nakite çevirdi. Peer-to-peer olarak Bitcoin satışı yapan Lichtenstein, elde ettiği paraları ABD’deki banka hesaplarına yatırmak için New York’a geri gönderdi.

    Bitfinex Saldırganlarının Cezası Verildi

    Mahkeme sonucunda Ilya “Dutch” Lichtenstein 20 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Heather Morgan ise 5 yıl hapis cezası ile karşılaştı.

    İkili 2022 Şubat ayında tutuklandıktan sonra, ABD hükümeti 2016 Bitfinex saldırısında çalınan fonların 95.000 BTC’lik kısmını ele geçirdi. Bu durum, ABD hükümetinin gerçekleştirdiği en büyük el koyma operasyonu olarak tarihe geçti.

    Bu süre zarfında Bitfinex, çalınan Bitcoin’leri geri almak ve müşterilerinin zararlarını tazmin etmek için ABD Adalet Bakanlığı ile işbirliği yaptıklarını duyurdu. Bitfinex konu hakkında, “Yedi yıl sonra, çabalarımız sonuç verdi” ifadelerini kullandı.

    Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

    Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagram ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

    Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

    Bültenimize katılın

    byHodl'dan haberleri okumayı gerçekten keyifli hale getiren günlük e-postayı alın. Ücretsiz olarak haberdar olmak için posta listemize katılın.

    Son İçerikler

    Reklamspot_img

    Ayrıca beğenebilirsiniz...