XRP, Ripple tarafından oluşturulmuş bir kripto para birimidir ve son dönemde kripto dünyasındaki olumlu gelişmelerin bir parçasıdır.
Son süreçte, uluslararası ödeme hizmetlerine yönelik bu tokenin değeri %1.47 oranında yükselmiştir. Bu durum, XRP’nin yakın gelecekte 1 dolarlık fiyat barajını aşabileceği yönündeki spekülasyonları artırmaktadır.
1 dolarlık fiyat seviyesinin altında kalınan süreyi göz önünde bulundurursak, bu hedefe ulaşmanın kısa vadede gerçekleşmesi zor görünebilir.
Fakat, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile süregelen hukuki süreçten olumlu bir sonuç alması durumunda, XRP’nin eski rekor seviyelere doğru büyük bir sıçrama yapması öngörülmektedir.
Günümüzde, yatırımcılara ciddi getiriler sağlayabilecek çeşitli coin’ler bulunmaktadır. Bu coin’ler arasında, sadece 72 saat önce lanse edilen Wall Street Memes de yer alıyor. Bu yeni kripto projesi, ön satışta 500 bin dolarlık bir başarı elde etmiş olup, bu yeni girişime olan büyük ilgiyi göstermektedir.
XRP Değerindeki Artış, Piyasa Geri Dönüşünün Bir Göstergesi
Kripto para piyasası, dış faktörlere bağlı olarak düşüş trendine girmiştir. Örneğin, ABD doları değer kazanmıştır ve bu durum, kripto para sektörünün lideri olan Bitcoin üzerinde olumsuz bir etki yaratmıştır.
ABD dolarının değer kazanması genellikle Bitcoin fiyatının düşüşünü tetikler, bu da kripto para sektörünün Nisan ve 2023 Mayıs başındaki 1.25 trilyon dolarlık piyasa değerinin 24 saat önce 1.10 trilyon dolara gerilemesine yol açmıştır.
Şu anda, kripto para piyasası tekrar toparlanma göstererek %0.76’lık bir artışla 1.12 trilyon dolarlık değerlemeye ulaşmıştır.
Bu dönemde, Bitcoin %0.88 oranında bir değer artışı kaydetmiştir ancak bu dönemin en büyük kazananlarından biri XRP olmuştur.
Uluslararası para transferine yönelik bu proje, toparlanan piyasada %1.47 oranında bir artış göstererek son bir ayın en yüksek seviyesi olan 0.47 doları yakalamıştır.
Kripto para biriminin son yedi günlük performansı da %1.09’luk bir artışla yeşil seviyede yer almaktadır.
Uzun vadeli tahminlere bakıldığında, XRP’nin son 30 gündeki %2.32’lik ve son 90 gündeki %25.03’lük değer artışı görülüyor.
Yılbaşından bu yana (YTD) token’in fiyat performansı, etkileyici bir %39.42’lik yükseliş göstermiştir ve son bir yılda %20.5 oranında artış kaydetmiştir.
ABD makamları ile yaşanan hukuki sorunları dikkate alırsak, XRP’nin en dirençli coin’lerden biri olduğunu söyleyebiliriz.
Bu boğa dönemi, proje açısından bir zafer olarak değerlendirilebilir çünkü kripto para birimi, Aralık 2020’den bu yana bir dizi hukuki zorlukla karşı karşıya kalmış ve hala karlı bir durumdadır.
Teknik bakımdan, XRP’nin 50 günlük basit hareketli ortalaması (SMA), mevcut fiyatla eşit seviyede, yani yatırımcıların güvenebileceği güçlü bir kısa vadeli taban oluşturmaktadır.
Ancak, 200 günlük SMA’sı daha çok yükseliş trendini göstermektedir.
Göreceli güç endeksi (RSI) üzerinde, XRP’nin 56.56’lık bir değeri bulunmaktadır ve bu değer her geçen saat artmakta, bu da tokenin yavaşça alım bölgesine çıktığını göstermektedir.
Hareketli ortalama yakınsama (MACD) ise, mavi trend çizgisinin öncülüğünü devam ettirerek yükseliş sinyalini pekiştirmektedir.
Hukuki Sorunlara Rağmen XRP İlerlemeye Devam Ediyor
Son iki buçuk yıl boyunca, XRP’nin geliştiricileri token ve ağı için kullanım alanlarını çeşitlendirmeye devam etmiştir.
Şimdiye kadar, bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturan Ripple, protokolü yerel non-fungible token’lar (NFT’ler) üretmek için aktif bir şekilde kullanmaktadır.
Aynı zamanda, Ripple ekibi, özellikle Avrupa’daki pozisyonunu güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Bu amaçla, havale ve uluslararası çözümler sağlayan Ripple, yakın zamanda Avrupa’nın ikinci en büyük kripto para birimi borsası Bitstamp’ta önemli bir hisse satın almıştır.
Ripple Başkanı Monica Long, bu adımın, şirketin uzun vadede ödemelerin ötesindeki fırsatlara yönelmesinden kaynaklandığını belirtmiştir.
Ek olarak, daha fazla dünya hükümeti, uluslararası işlem yerleşimleri için en uygun seçeneğin XRPLedger ağı olduğunu kabul etmektedir.
Bu hükümetlerden biri de, Ukrayna’ya yönelik agresif tutumu nedeniyle SWIFT ağından çıkarıldıktan sonra fon transferi için en iyi yol olarak XRP’yi seçen Rusya Federasyonu’dur.
Bu durum, ABD’nin çıkarlarına aykırı görünebilir ancak XRP ağı büyük oranda açık kaynaklıdır ve bu nedenle herkes ödemeler için kullanabilir.
- Coin Madenciliği: Dijital Dünyanın Altın Ateşini Anlamak
- Binance Para Çekme: Temel Kılavuz ve İpuçları
- Kripto Varlıklarda Kurumsallaşma Adımı: Spot Bitcoin ETF’ler
- Beşiktaş Fan Token: Spor ve Teknolojinin Kesişim Noktası
- Geçmişten Günümüze Bitcoin
Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!
Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.